Splitska liječnica Dušanka Martinović Kaliterna, za svoj izniman doprinos skrbi za bolesnike te ugledu liječničke struke, dobila je najveće priznanje svoga rodnog grada Splita- Nagradu za životno djelo. Za tu prestižnu nagradu nominirao je Hrvatski liječnički zbor – podružnica Split, KBC Split i Udruga oboljelih od kolagenoza.

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Splita 06. svibnja 2023. prilikom dodjele nagrada u HNK Split, biranim riječima zahvalila se predlagateljima i Gradu Splitu u kojima je iskazala duboko poštovanje prema građanima Splita i zajednici koje smo svi dijelom. Kako su joj pacijenti i kolege u samoj srži profesionalnog, ali i privatnog djelovanja, osvrnula se i na čuvanje digniteta liječničke profesije i poticanje međusobnih kolegijalnih odnosa i suradnje.

Prof.emer. Dušanka Martinović Kaliterna je dugogodišnja redovita članica AMZH-a, a odnedavno i predsjednica podružnice Split. Poznajemo je kao vrsnu stručnjakinju, nastavnicu, znanstvenicu, mentoricu, dobru kolegicu i organizatoricu brojnih međunarodnih tečajeva i skupova, predavanja za liječnike, ali i građane, te humanitarnih aktivnosti. I onda kad bi mogla zasluženo provoditi dane u miru, nastavlja biti iznimno aktivna u promicanju širenja znanja i iskustva kao pravi primjer mlađim kolegama.

Izv.prof.prim.dr.sc. Anamarija Jurčev Savičević
Tajnica AMZH-a podružnice Split

 Autor fotografija: Danijel Čikeš