KOLEGIJ TEMELJNIH MEDICINSKIH ZNANOSTI – AMZH

Predsjednik Kolegija: prof. dr. sc. Božo Krušlin
Tajnica Kolegija: prof. dr. sc. Nela Pivac

Misija Kolegija

Kolegij TMZ radi na promicanju temeljnih medicinskih znanosti i unapređenju narodnog zdravlja te afirmaciji hrvatske temeljne medicine u svijetu i to u području temeljnih medicinskih  znanosti,  obrazovanja, stručnog rada i znanstvenih istraživanja.

Članstvo Kolegija

Kolegij TMZ – AMZH broji 23 redovita i 4 suradna člana:
Arslanagic Erika; Banek Ljerka; Batinic Drago; Belicza Mladen; Breyer Branko; Canki-Klain Nina; Cvorišcec Dubravka; Dekaris Dragan; Kalenić Smilja; Kaštelan Andrija; Kaštelan Maja; Kostović Ivica; Kostović Knežević Ljiljana; Krušlin Božo; Lacković Zdravko; Lukac Josip; Stjepan Pepeljnjak; Nela Pivac; Percac Lima Sanja; Rabatić Sabina; Radoševic Stašic Biserka; Rukavina Daniel; Silobrčić Vlatko; Talan-Hranilović Jasna; Topić Elizabeta; Vitale Branko; Zoran Ðogaš   

Plan rada Kolegija

Poticanje razvoja znanstvenog rada u svim područjima temeljnih medicinskih znanosti, s naglaskom na inter- i multi-disciplinarnost, organizacija znanstvenih i stručnih skupova i predavanja te okruglih stolova i radionica, nakladnička djelatnost, tiskanje biltena, promicanje suradnje, poticanje prijava na znanstvene projekte.

U RADU KOLEGIJA DJELUJE 1 ODBOR:

ODBOR ZA APOPTOZU

Predsjednik: prof. dr. Božo Krušlin

Odbor za apoptozu je prošle godine organizirao skup pod naslovom „5. SIMPOZIJ APOPTOZA I NOVOTVORINE“ koji je održan 27. ožujka 2018., u Knjižnici HAZU u Zagrebu.

Nakon otvaranja skupa koji su pozdravili akademik Zvonko Kusić kao predsjednik HAZU te akademik Pećina kao predsjednik razreda za medicinske znanosti HAZU i prof. Mladen Belicza kao počasni predsjednik skupa održana su 2 uvodna predavanja o evoluciji i onkogenezi, a predavači su bili s Prirodoslovnomatematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Potom su izlaganja održali učesnici skupa s Medicinskog, Stomatološkog i Prirodoslovnomatematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci i Instituta Ruđer Bošković s temama iz područja apoptoze i onkogeneze.

Slijedeći skup se održava 26. ožujka 2019. također u Knjižnici HAZU u Zagrebu s glavnom temom Apoptoza i novotvorine.

Predsjednik skupa je prof. dr. Božo Krušlin, počasni predsjednik prof. dr. Mladen Belicza, a dopredsjednica doc. dr. Monika Ulamec.

ADRESA

Kaptol 15, p.p. 27.
10000 Zagreb, Hrvatska

KONTAKT

Mobitel: +385 099 535 91 61
E-mail: amzh.zg@gmail.com

RADNO VRIJEME

ponedjeljak - petak
09:00 - 13:00