WEBINARI AKADEMIJE MEDICINSKIH ZNANOSTI HRVATSKE

WEBINARI AMZH 2022.

 

• 8. veljače 2022. / od 18:00 do 19:30 sati

WEBINAR

Izgradnja povjerenja zdravstvenih radnika u cijepljenje protiv COVID-19

 

Vaccine Confidence Project i London School of Hygiene and Tropical medicine organiziraju webinar kojemu je cilj pružiti odgovore na ključna pitanja zdravstvenih radnika vezano uz cijepljenje protiv COVID-19 i povećanje razine povjerenja u svakodnevnom radu s pacijentima koji oklijevaju u donošenju odluke o cijepljenju. Webinar će se održati 8. veljače 2022. od 18:00 do 19:30 na hrvatskom jeziku, a prezentacije stranih predavača će u slučaju potrebe biti simultano prevođene na hrvatski jezik.

Preliminarni program:

Uvod u webinar – Prof. dr. sc. Branko Kolarić, moderator (Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar; Medicinski fakultet Sveučilišta u Rijeci; Akademija medicinskih znanosti Hrvatske)

Prvi dio: Najvažnije nedoumice zdravstvenih radnika o cijepljenju

  • Najnoviji dokazi o značaju, učinkovitosti i sigurnosti cjepiva protiv COVID-19 – Zvjezdana Lovrić Makarić, dr. med. (Služba za epidemiologiju zaraznih bolesti, Hrvatski zavod za javno zdravstvo)
  • Pitanja i odgovori (odgovori na pitanja koja su postavili sudionici prilikom registracije na webinar ili putem poruka za vrijeme trajanja webinara)

Drugi dio: Uloga zdravstvenih radnika kod oklijevanja u donošenju odluka o cijepljenju

  • Stavovi i povjerenje zdravstvenih radnika u cijepljenje – prezentacija rezultata ankete među zdravstvenim radnicima koji su sudjelovali u javnozdravstvenoj kampanji “Imaš znanje, budi primjer!”– Vesna Štefančić Martić, dr. med. (Povjerenstvo za javnozdravstvenu djelatnost, Hrvatska liječnička komora)
  • Pitanja i odgovori
  • Psihološka perspektiva na oklijevanje kod donošenja odluke o cijepljenju – Dr. Philipp Schmid (University of Erfurt, Germany)
  • Uloga zdravstvenih radnika u adresiranju oklijevanja kod donošenja odluke o cijepljenju kod pacijenata, primjer motivacijskog razgovora – Prof. Arnaud Gagneur (Odjel pedijatrije, Faculty of Medicine and Health Sciences, Université de Sherbrooke, Quebec, Canada)
  • Pitanja i odgovori

Zaključci – Prof. dr. sc. Branko Kolarić

HLK sudjelovanje na webinaru boduje sa 7 bodova za slušače. Nakon webinara svaki sudionik dobit će putem maila potvrdu o sudjelovanju.

LINK ZA PRIJAVU

 

 

WEBINARI AMZH 2021.
 

• 16. prosinac 2021. u 17:00 / Zagreb

WEBINAR

povodom obilježavanja

DANA AKADEMIJE i 60. OBLJETNICE AKADEMIJE

JAVNO ZDRAVSTVO U BORBI PROTIV KRUNATE VELEPOŠASTI

Za sudjelovanje na webinaru obavezno se treba registrirati putem navedene poveznice, a zoom poveznicu za pristup webinaru dobit ćete naknadno.

https://forms.gle/DUuctvrfetviHaDHA

Hrvatska liječnička komora bodovat će webinar prema Pravilniku o stručnom usavršavanju.

VIŠE INFORMACIJA

 

• 15. i 16. studenoga 2021.  / Zagreb

WEBINAR

povodom obilježavanja

Europskog dana svjesnosti o antibioticima i Svjetskog tjedna svjesnosti o antimikrobnim lijekovima

VIŠE INFORMACIJA

 

ADRESA

Kaptol 15, p.p. 27.
10000 Zagreb, Hrvatska

KONTAKT

Mobitel: +385 099 535 91 61
E-mail: amzh.zg@gmail.com

RADNO VRIJEME

ponedjeljak - petak
09:00 - 13:00